طبق یک تحقیق جدید، نگاه کردن مداوم به صفحهی موبایل در زاویههای مشخص آسیب زیادی به ستون فقرات میزند و ممکن است منجر به یک آسیب دیدگی دائمی آن شود.
آیا گوشی های هوشمند باعث درد در گردن میشوند؟ شاید این سوال را خیلی از ما در هنگام احساس درد در گردن خود بعد از استفاده مدام در یک دوره به نسبت طولانی از تلفن همراه، از خود پرسیده باشیم ولی جالب است بدانید طبق تحقیق جدیدی که به تازگی توسط یک دکتر آمریکایی انجام شده است، این احساس درد در ناحیه گردن کمترین ضرری میتواند باشد که تلفن های همراه به ستون فقرات ما میزنند، تکست نک روز به روز تبدیل به یک بیماری همهگیر میشود که این بیماری میتواند منجر به یک آسیب دیدگی جدی در افراد شود.
طبق گفتهی این دکتر آمریکایی، حالتی که برای کار کردن با تلفن همراه مورد قبول عام هست، فشار در ناحیه گردن را افزایش میدهد که میتواند باعث ساییدگی و پارگی بیش از اندازه در این ناحیه شود. ممکن است در نهایت برای بهبود این مشکل نیاز به عمل جراحی باشد.
دکتر کنّس هانسرج ادعا دارد اگرچه سر های ما بین ۱۰ و ۱۲ پوند وزن دارند ولی زمانی که ما آنها را به سمت پایین خم میکنیم تا به گوشی هایمان نگاه کنیم، وزن اثر بخش به گردن ما، افزایش پیدا میکند. (در زاویه ۱۵ درجه این وزن ۲۷ پوند شده و به نسبت زاویه افزایش پیدا میکند که در نهایت در زاویه ۶۰ درجه به ۶۰ پوند می رسد.)
طبق تحقیق انجام شده، به لطف تلفن های همراه، مردم این روزه به طور متوسط بین ۲ تا ۴ ساعت سر خود را پایین نگه میدارند، که این عمل موجب ۷۰۰ تا ۱۴۰۰ ساعت فشار اضافی سالانه در ناحیه ستون فقرات گردنی میشود.
سامی مارگو، عضو انجمن خبره فیزیوتراپی آمریکا، بر این باور است که تکست نک روز به روز شایع تر می شود. او میگوید:
مردم با نوشتن در تلفن همراه زندگی میکنند، آنها آنقدر مشغول این کار هستند که متوجه نمیشوند به یک استراحت نیاز دارند.
او اشاره میکند این عمل سبب سردرد، گردن درد، درد بازو و بی حسی میشود، چرا که نحوه قرارگرفتن سر در حالت معمولی رو به جلو میباشد که در این حالت تمامی منحنی های گردن و ستون فقرات شما در جهت درست قرار گرفتهاند. اما وقتی شما برای مدت طولانی چانه خود را به قفسه سینه خود نزدیک میکنید، کل ساختار ستون فقرات گردنی را کش میدهید و در دوره طولانی سبب پارگی آن میشوید.
در نهایت به همراه یک سبک زندگی کمتحرک، این کار میتواند منجر به عواقب بسیار جدی شود.
او برای جلوگیری از مشکلات به مردم پیشنهاد میکند که به جای کار کردن مستقیم با تلفن همراه از سیستم تشخیص صدا، به جای مسیج ها از تماس صوتی و در حین کار با تلفن همراه از استراحتهای منظم استفاده کرده و شکل قرارگیری سر خود را در هنگام نوشتن در تلفن همراه تغییر دهند.
این اولین بار نیست که درباره خطرات پیام زدن در تلفن همراه هشدار داده میشود. در سال ۲۰۰۱ گفتگوی بسیاری به خاطر افرادی که موقع قدم زدن از گوشیهای خود استفاده میکردند و دچار تصادف شدند، صورت گرفت.
لیست بیماری های که بشر تا به هنگام با آنها سر و کله زده است با اختراع هر قطعه جدید از تکنولوژی افزایش پیدا میکند. ممکن است نام برخی از این بیماریها برای شما عجیب به نظر برسد اما این واقعیت که این بیماری ها و واقعا وجود دارند و به سلامت انسان ها آسیب می رسانند به هیچ وجه تغییر نمیکند.
از این بیماری ها می توان به شست بلک بری،که موجب آسیب دیدگی و کشیدگی در عضله ناشی از نوشتن در تلفن همراه ایجاد میشود،و یا دست آیپد، درد و عذابی که توسط کشیدن و تایپ کردن در تبلت ایجاد میشود، اشاره کرد.
هر چند راه بهترش اینه که کلا کمتر از گوشی استفاده کنیم :) ولی خب سر بالا سینه جلو کمر صاف! همین حالا! :D