ساعت از ۳ گذشته است. چند مامور با لباس شخصی از پله‌های سنگی کتابخانه‌ بالا می‌روند. آن‌ها بسیار مضطربند. قفسه‌های کتابخانه را یکی بعد از دیگری رد می‌کنند تا به قسمت کتاب‌های علمی تخیلی می‌رسند. یک جوان رنگ پریده با موهای تیره، شلوار جین و تی شرت روی یک میز چوبی نشسته و با کسی چت می‌کند. وقتی لپ‌تاپ او را باز می‌کنند هیچ محتوای غیر قانونی روی آن مشاهده نمی‌کنند. شاید او فرد مورد نظر نباشد!

این جوان همان راس ویلیام اولبریچ است. جوان ۲۹ ساله‌ی تگزاسی که قبلا دانشجوی فیزیک بوده و الان گفته می‌شود که رییس بزرگترین سایت فروش مواد مخدر در جهان است. پلیس اف‌بی‌آی ادعا می‌کند که اولبریچ از سال ۲۰۱۱ سیلک رود را راه اندازی کرده و از طریق آن مواد مخدر می‌فروشد.

سیلک‌رود معروف‌ترین وب‌سایت در وب پنهان است که از ژانویه‌ی ۲۰۱۱ کار خود را آغاز کرده است. این سایت توسط شخصی با نام رابرتز اداره می‌شد تا زمانی که توسط پلیس FBI از کار افتاد. در سال ۲۰۱۳ شخصی به نام راس ویلیام اولبریچ به اتهام راه اندازی این سایت و جعل عنوان رابرتز شناسایی و دستگیر شد. بعد از دستگیری راس ویلیام، دوستان او بار دیگر سیلک رود  ۲.۰ را راه اندازی کردند اما در سال ۲۰۱۴ دوباره این وب‌سایت جنجالی توسط FBI  بسته شد.

راس به زندانیان دیگر یوگا یاد می‌دهد و بیشتر وقت خود را صرف خواندن کتاب می‌کند. الکس کتاب مردی از جمعیت را برایش فرستاده است. فکر می‌کنم این کتاب خیلی مناسب او باشد. این کتاب، داستان کارآگاهی است که به دنبال یک مرد نابغه‌ی جنایتکار  می‌گردد و بعد ها متوجه می‌شود که کسی که به دنبالش بوده، خود اوست. برای همین هم داخل جمعیت می‌رود و گم می‌شود.

تحقیقات نشان می‌دهد که کاربران معمولی تنها به ۰.۰۳ درصد از کل محتوای اینترنت دسترسی دارند. سایر محتوای اینترنت که توسط موتورهای جست و جوی معمولی ایندکس نمی‌شوند، در جایی به نام وب عمیق قرار گرفته اند.  برای مثال The Armory بزرگترین مرکز آنلاین خرید و فروش اسلحه است که کاربران می‌توانند علاوه بر بیت کوین از لیت کوین نیز برای خرید و فروش استفاده کنند.

با وجود حساسیت زیادی که راس ویلیام  برای ناشناس ماندن خود به خرج داده بود، تنها چند نکته‌ی ظریف باعث شد تا هویتش آشکار شود. شاید ناشناس ماندن در دنیای مجازی تقریبا غیر ممکن است!

در ابتدای کار سیلک‌رود، راس ویلیام یک پست تبلیغاتی را با نام کاربری Altoid در یکی از فروم های تکنولوژی منتشر کرده بود که البته بعد ها آن را پاک نمود. ولی قبل از اینکه آن را پاک کند، کاربر دیگری پیام Altoid را در پست خود نقل قول کرده بود. همین باعث شد تا آن پیام توسط یک مامور IRS به سادگی و با یک جستجوی کوچک در گوگل  پیدا شود. سال بعد نام کاربری   Altoid برای جذب یک سرمایه گذار بیت کوین، پست دیگری را در همان فروم منتشر کرد. آدرس ایمیلی که Altoid برای تماس با خود به جا گذاشته بود  ایمیل rossulbricht@gmail.com  بود. همین اتفاق کوچک پلی شد میان سیلک‌رود و راس ویلیام اولبریچ. رمزعبورهای متعلق به حساب کاربری رابرتز، حساب‌های بیت‌کوین، شهادت یکی از دوستان راس و مدارک دیگر باعث شد تا دادگاه اولبریچ را به حبس ابد محکوم کند.

سیلک‌رود طراحی بسیار تمیز و مرتبی داشت و قوانینی که اجازه نمی‌داد ویدئو های پورنوگرافی کودکان و یا اشیای سرقت شده در آن به فروش برسند. مانند eBay می‌توانستید به هر محصول امتیازی بدهید و یا از نمایندگی‌هایی که معرفی می‌شد، نمونه محصول بخواهید. سفارشات با پست فرستاده می‌شد در حالی که آدرس فرستنده‌ی جعلی روی آن  نوشته می‌شد.

سایت های فروش مواد مخدر دیگری هم وجود دارد اما سیلک رود به دلیل رابط کاربری بهتر و سیستم پولی مطمئن تر بیشتر از همه مورد توجه کاربران بود.

نظرسنجی های جهانی سال ۲۰۱۵ در خصوص مواد مخدر نشان می‌دهد که مردم بیش از هر زمان دیگری به خرید اینترنتی مواد مخدر روی آورده اند.

با تمامی این موارد وکیل اولبریچ معتقد است که حکم صادر شده برای او منصفانه نیست. این سایت یک محل امن برای خرید و فروش مواد است که به مراتب امن تر از روش‌های سنتی است.

زمانی که من سیلک‌رود را راه می‌انداختم اصلا به فکر سود مالی آن نبودم. سیلک‌رود برای این ایجاد شد چون معتقدم مردم تا زمانیکه به بقیه صدمه نزنند، حق دارند هر چیزی را دوست دارند بخرند و بفروشند.

سوال اینجاست که چه لقبی می‌توان به راس داد. آیا اولبریچ آزادی خواهی است که قربانی نبود حریم خصوصی در اینترنت شده است یا تبهکاری که با پنهان کردن خود در فضای وب عمیق، میلیارد ها دلار پول به جیب زده است؟

به هر حال راس ویلیام اولبریچ خود را یک کارآفرین معرفی می‌کند:

بهترین راه برای تغییر یک دولت تغییر ذهن حاکم آن است. من فقط سیستم اقتصادی را شبیه سازی کرده ام تا مردم  زندگی در یک دنیای بدون سلطه را تجربه کنند.

دادگاه او را به عنوان یک قاچاقچی مواد مخدر به حبس ابد بدون آزادی مشروط محکوم کرده است. حکمی که با اعتراض برخی از طرفداران حفظ حریم خصوصی مواجه شد. عده ای او را با آرون سوارتز، نابغه‌ی برنامه نویسی آمریکایی مقایسه می‌کنند. آرون به علت نفوذ به شبکه رایانه‌ای دانشگاه ام آی تی و دانلود غیر قانونی ۴.۸  میلیون مقاله‌ی علمی از این شبکه به ۳۵ سال زندان محکوم شده بود. این در حالی است که او قصد داشته این مقالات را برای استفاده رایگان افراد در دیگر وب‌سایت‌ها قرار دهد. آرون با شنیدن این خبر خود را حلق آویز کرد.

اولبریچ در دادگاه اعلام کرده است که می‌خواسته مردم را به زندگی با امنیت و حریم خصوصی عادت دهد. این ادعا می‌تواند بهانه‌ی خوبی برای راه اندازی یک سایت در وب پنهان باشد اما فروش مواد مخدر از طریق آن را توجیه نمی‌کند.

به هر حال راس ویلیام اولبریچ یکی از افراد بی شماری است که سعی می‌کنند با دور زدن قوانین دنیای مجازی و از طریق وب عمیق کارهایی مشابه او انجام دهند. شاید با بسته شدن سیلک رود، چندین سایت دیگر با همین محتوا روی کار بیاید اما حکمی که برای راس صادر شده است، زنگ خطر خوبی برای این افراد است.