با ظهور محصولات فناوری‌محوری از جمله اینترنت، بازی‌های ویدئویی، شبکه‌های اجتماعی، لپتاپ‌ها و گوشی‌های هوشمند، زندگی روز‌مره ما به طور چشمگیری دست‌خوش تغییرات قرار گرفته است. اما دسترسی به این امکانات بدون افراد برنامه‌نویس، سازنده ماشین‌آلات و به طور کلی افرادی که این پیشرفت‌های تکنولوژی را رهبری می‌کنند، ممکن نبود. قطعا تعداد دانشمندان علوم کامپیوتری که در این پیشرفت‌ها نقش بزرگی را ایفا کرده‌اند، به بیش از ۳۰ عدد می‌رسد. ولی ما افراد موجود در این لیست را بر اساس معیار‌های زیر انتخاب کرده‌ایم:

انتخاب بر اساس قدرت رهبری:  تمامی افراد موجود در این لیست پرچم‌دارانی در زمینه فعالیت‌های مربوط خودشان هستند و اکثرا بنیان‌گذار و یا مجری یکی از شرکت‌های موفق در زمینه فناوری هستند. همچنین اکثر این افراد جزو هیئت علمی‌های حال حاضر و یا سابق دانشگاه‌های معتبر دنیا هستند.

انتخاب بر اساس قابلیت اجرایی محصولات: اولویت حضور در این لیست با افرادی بود که نوآوری‌هایشان به طور مستقیم زندگی قشر بزرگی از مردم را بهبود داده است و بیشتر ایده‌ها و محصولاتی که توسط افراد حاضر در این لیست به وجود آمده‌اند، توسط درصد بالایی از مردم دنیا مورد استفاده قرار می‌گیرند.

انتخاب بر اساس میزان شهرت و جوایز کسب شده: اکثر افراد حاضر در این لیست به خوبی در دنیای تکنولوژی و در بین عموم مردم، افراد شناخته شده‌ای به حساب می‌آیند.

به غیر از موارد فوق، عوامل دیگری مانند سابقه تحصیلی و موقعیت‌های اجتماعی نیز در انتخاب شدن این افراد دخیل بوده‌اند.


۳۰- سوفیا ویلسون (Sophie Wilson)


سوفیا ویلسون، دانشمند علوم کامپیوتری اهل بریتانیا است که به عنوان طراح میکرو کامپیوتر آکورن شناخته می‌شود. سه سال پس از این طراحی و در سال ۱۹۷۸ ویلسون به گسترش زبان برنامه‌نویسی بیسیک آکورن اتم پرداخت که این پروژه بلند پروازانه آموزشی باعث شد که شرکت آن‌ها از طرف BBC به عنوان یک "کسب‌و‌کار برتر" مورد تقدیر قرار بگیرد.

در سال ۲۰۱۱ نام ویلسون به عنوان هشتمین "زن تاثیر‌گذار در دنیای فناوری" ثبت گردید و در سال ۲۰۱۳ وی به عنوان یکی از اعضای خانواده سلطنتی برگزیده شد. ویلسون در حال حاضر مدیریت بخش طراحی IC کمبریج انگلستان را بر عهده دارد.


۲۹- نیکولاس ورث (Niklaus Wirth)


نیکولاس ورث که به طراح زبان پاسکال شهرت دارد، یکی از پیشگامان در زمینه مهندسی نرم‌افزار است و به غیر از پاسکال زبان‌های دیگری از جمله Algol W، Euler، Oberon، Oberon-2 و Oberon-7 را نیز طراحی کرده است. ورث درسال ۱۹۸۷ موفق به دریافت جایزه معتبر تورینگ شد. از آن زمان به بعد وی موفق به دریافت جایزه مارسل بنوا و با همکاری موزه تاریخ کامپیوتر موفق به دریافت جایزه برنامه‌نویسی SIGPLAN شد.


۲۸- مایکل وایدنیوس (Michael Widenius)


مایکل وایدنیوس خالق MySQL اصلی است. MySQL یک برنامه پایگاه‌داده متن باز است که در سال ۱۹۶۶ به صورت عمومی عرضه شد. وی پس از ترک دانشگاه فناوری هلسینکی، همکاری خود را با Tapio Laakso Oy آغاز کرد پس از مدت کوتاهی به یکی از اعضای موسس شرکت MySQL AB تبدیل شد.

همچنین وی یکی از نویسندگان کتاب راهنمای جامع رفرنس‌های MySQL است که در سال ۲۰۰۲ توسط اوریلی به چاپ رسید. در سال ۲۰۰۳ مایکل موفق به کسب جایزه برترین کارآفرین نرم‌افزاری سال شد. وایدنیوس با فروش MySQL توانسته به سودی بالغ بر ۱۶ میلیون یورو دست پیدا کند.


۲۷- کارل ساسنرا (Carl Sassenrath)

به لطف کارل ساسنرا اکنون کامپیوتر‌های شخصی ما از ویژگی چند‌برنامگی (multi-task) برخوردارند. وی در سال ۱۹۸۳ از کار خود به عنوان برنامه‌نویس چندبرنامگی در بخش سیستم‌های کامپوتری هیولت پاکارد کناره‌گیری کرد تا به شرکت آمیگا کامپیوتر، استارت‌آپی کوچک در سیلیکون‌ولی، بپیوندد. در آن جا وی با استفاده از تکنولوژی چند برنامگی، موفق به طراحی کرنل سیستم عامل کامپیوتر آمیگا شد.

ساسنرا در حال حاضر سمت افسر ارشد فناوری مرکز فناوری REBOL را بر عهده دارد و در آن‌جا مشغول کار بر روی یک زبان ابزار گرا (expression-based language) است که قادر خواهد بود محاسبات توزیعی را بهبود بخشد.


۲۶- جیسون فراید (Jason Fried)

جیسون هم‌اکنون به عنوان یکی از بنیان‌گذاران و مدیران شرکت بیس‌کمپ، یک شرکت شیکاگوئی که به تولید هزاران نرم‌افزار مختلف پرداخته، فعالیت می‌کند. فراید و شرکتش شهرتشان را مدیون ابداع زبان برنامه‌نویسی محبوب روبی هستند. این زبان ابتدا به منظور استفاده درون شرکتی طراحی شده بود ولی در سال ۲۰۰۴ به صورت عمومی عرضه شد. از آن پس فراید با همکاری شرکتش کتاب‌های زیادی را منتشر ساخته که موضوع اکثر آن‌ها به چگونگی طراحی یک برنامه تحت وب موفق مربوط می‌شود. فراید در سال ۲۰۰۶ توسط MIT به عنوان یکی از نوآوران برتر زیر ۳۵ سال جهان نام گرفت و تا کنون سخنرانی‌های زیادی را در حوزه کارآفرینی، مدیریت و نرم‌افزار انجام داده است.


۲۵- ریچارد استالمن (Richard Stallman)


ریچارد استالمن که در دنیای هکر‌ها به RSM شهرت دارد، یک برنامه‌نویس کامپیوتر و یکی از طرفداران و فعالان آزاد‌ی نرم‌افزار‌ها است. به عنوان برنامه‌نویس، وی به آغاز کننده پروژه GNU (که یک سیستم عامل آزاد و بر پایه لینوکس است) شهرت دارد. وی بنیان‌گذار بنیاد نرم‌افزار آزاد است و کمپین‌هایی را برای آزاد‌سازی نرم‌ازار‌ها به راه انداخته است. تا به این لحظه وی موفق به دریافت ۱۴ عنوان دکترای افتخاری گوناگون شده است.


۲۴- راسموس لردولف ( Rasmus Lerdorf)


راسموس لردولف یک برنامه‌نویس کانادایی با اصلیتی گرین‌لندی است که از او به عنوان خالق زبان اسکریپت‌نویسی PHP یاد می‌شود. امروزه بیش از ۳۴% از وب‌سایت‌های دنیا بر روی زبان PHP اجرا می‌شوند و همین موضوع این زبان را به موفق‌ترین زبان موجود تبدیل کرده است. وی در کنار کار بر روی گسترش این زبان، سمت مشاور ارشد Jelastic را نیز به عهده دارد و در آن‌جا به ایجاد فن‌آوری‌های جدید کمک می‌کند. در سال ۲۰۰۳ و از طرف MIT نام وی در لیست نوآور‌ترین افراد جهان ثبت شد.


۲۳- بی‌یارنه استراستروپ (Bjarne Stroustrup)

بی‌یارنه استراستروپ یک دانشمند علوم کامپیوتری دانمارکی است که زبان محبوب ++C را طراحی کرده است. در سال ۲۰۰۴ در حالی که وی با ACM و IEEE همکاری می‌کرد، به عنوان یکی از اعضای آکادمی جهانی مهندسان انتخاب شد. استراستوپ در حال حاضر در قالب یکی از اساتید تحقیقات برجسته و رئیس دانشکده مهندسی علوم کامپیوتری دانشگاه A&M تگزاس فعالیت می‌کند.


۲۲- لری وال (Larry Wall)


لری وال در دوران دانشجویی خود در دانشگاه برکلی قصد داشت تا به آفریقا سفر کند، یک زبان شفاهی و نامکتوب را پیدا کرده و آن را به زبان کتاب مقدس ترجمه کند. اما زمانی که به دلیل مشکلات سلامتی ناچار به لغو سفر خود شد، تصمیم گرفت که به آزمایشگاه نیروی محرکه موشکی ناسا بپیوندد. وی در سال ۱۹۸۷ و زمانی که در ناسا فعالیت می‌کرد موفق به ایجاد زبان برنامه‌نویسی پرل شد و از آن زمان او همچنان در حال گسترش این زبان است. وی اکنون به صورت تمام وقت در O’Reilly Media مشغول به کار است.


۲۱- گیدو ون روسوم (Guido van Rossum)


گیدو ون روسوم یک برنامه‌نویس کامپیوتر هلندی است که به عنوان نویسنده زبان برنامه‌نویسی پایتون از او یاد می‌شود. روسوم در جامعه پایتون و با لقب "یک دیکتاتور خیرخواه جاویدان" بر گسترش زبان پایتون نظارت می‌کند. در سال ۲۰۰۳ او یکی از فینالیست‌های بخش نرم‌افزار و IT جایزه شبکه جهانی حضور داشت. پس از مدت کوتاهی او به گوگل پیوست و از سال ۲۰۱۳ در این شرکت بر روی گسترش پروژه  Dropbox فعالیت می‌کند.


۲۰- برام کوهن (Bram Cohen)


برام کوهن به کمک پدرش که یک دانشمند علوم کامپیوتری بود، از ۵ سالگی به خوبی به فراگیری زبان برنامه‌نویسی بیسیک پرداخت. او تحصیلات خود را در دانشگاه سانی بوفالو رها کرد تا در چند شرکت مختلف اینترنتی مشغول به کار شود. در نهایت او پروتکل بیت‌تورنت را ایجاد کرد. این پروتکل بر مبنای به اشتراک گذاری فایل در شبکه‌های نظیر به نظیر (P2P) کار می‌کند. از سال ۲۰۰۲ تا ۲۰۰۹، کوهن کنفرانس سالانه‌ای با عنوان CodeCon را برای هکر‌ها و علاقه‌مندان به دنیای تکنولوژی ترتیب داد. در سال ۲۰۰۵ مجله تایم نام وی را در لیست ۱۰۰ شخصیت تاثیر‌گذار دنیا قرار داد و همچنین MIT نام وی را در بین ۲۵ شخص نوآور زیر ۳۵ سال ثبت کرد.


۱۹- برندن ایچ(Brendan Eich)


خلق زبان جاوا اسکریپ به تنهایی می‌تواند افتخار بزرگی برای این تکنولوژیست و برنامه‌نویس محسوب شود، اما به غیر از این برندن ایچ  بنیان‌گذار بنیاد و پروژه موزیلا (که به نام فایرفاکس شهرت دارد) نیز است. پس از فارغ‌التحصیلی از دانشگاه سانتا کلارا و دانشگاه ایلینوی واقع در اوربانا شامپاین، ایچ کار خود را با شرکت ارتباطاتی نت‌اسکپ آغاز کرد و در همین برهه زبان جاوا اسکریپت را خلق کرد. وی هم‌اکنون سمت افسر ارشد فناوری و افسر ارشد اجرایی شرکت موزیلا را به عهده دارد.


۱۸- دونالد کنوث (Donald Knuth)


از دونالد کنوث با عنوان "پدر تجزیه و طراحی الگوریتم" یاد می‌شود. این نام مستعار نشان می‌دهد که بدون وجود کنوث، زبان برنامه‌نویسی هیچگاه به جایگاه کنونی‌اش نمی‌رسید. دونالد که از اساتید بازنشسته علوم ریاضیات و کامپیوتر دانشگاه استنفورد است، وب و سیستم‌های تحت وب، سیستم حروف‌چینی کامپیوتری TEX و سامانه طراحی حروف فراقلم (متافونت) را خلق کرده است. همچنین مجموعه کتاب‌های "هنر برنامه‌نویسی رایانه" از وی به چاپ رسیده است.


۱۷- داگلاس کراکفورد (Douglas Crockford)


داگلاس کراکفورد یک برنامه‌نویس و کارآفرین آمریکایی است که با موفقیت توانست JSON (یا همان JavaScript Object Notation) را در بین مردم محبوب کند. وی کار خود را به عنوان معمار ارشد جاوا اسکریپت در یاهو آغاز کرد و در آن زمان به توسعه ابزار‌های مربوط به جاوا اسکریپت از جمله JSLint و JSMin پرداخت.

کراکفورد که سابقه کار در آتاری، لوکاس فیلم و پارامونت را در کارنامه خود دارد، در حال حاضر به عنوان معمار ارشد جاوا اسکریپت در PayPal فعالیت می‌کند. او به طور مرتب کنفرانس‌هایی در مورد جاوا اسکریپت، JSON و کتاب‌خانه‌های رابط کاربری یاهو برگذار می‌کند و کتاب‌های متنوعی نیز در همین زمینه به چاپ رسانیده است.


۱۶- میگل ایکازا (Miguel de Icaza)


میگل آیکازا در یک خانواده علم دوست و در کنار پدر و مادر زیست‌شناس خود رشد کرد. پس از ترک دانشگاه آئوتونوما مکزیکو، وی شروع به نوشتن نرم‌افزار‌های آزاد و رایگان کرد. چند سال بعد و در سال ۱۹۹۹ وی به خاطر پیشرفت‌هایی که در نرم‌افزار‌های آزاد به وجود آورده بود موفق به دریافت جایزه از طرف بنیاد نرم‌افزار‌های آزاد شد. چندی نگذشت که از وی طرف MIT جایزه "برترین مبتکر سال" را دریافت کرد و در لیست نوآوران قرن معاصر مجله تایم قرار گرفت. ایکازا شهرت خود را مدیون ایجاد پروژه ژنوم (GNOME) است. ژنوم یک محیط آزاد دسکتاپ است که با استفاده از لینوکس ساخته شده است.


۱۵- یوکیهیرو ماتسوموتو (Yukihiro Matsumoto)


یوکیهیرو ماتسوموتو که با لقب Matz شناخته می‌شود یک برنامه‌نویس و دانشمند علوم کامپیوتری ژاپنی است. وی طراح ارشد زبان برنامه‌نویسی روبی و نویسنده کتاب مرجع پیاده‌سازی آن است. او به واسطه رفتار و سخنان مثبت خود شهرت بسیاری در صنعت پیدا کرده است. ماتسوموتو در سال ۲۰۱۱ همکاری خود را با Heroku (یک پلتفرم ابری آنلاین به منظور خدمات رسانی در سان‌فرانسیسکو) آغاز کرد. وی در حال حاضر حرفه خود را در موسسه فناوری راکوتن که یک سازمان تحقیق و توسعه است، ادامه می‌دهد.


۱۴- جان ریسگ (John Resig)


جان ریسگ یک کارآفرین مهندسی نرم‌افزار و توسعه دهنده jQuery است (جی‌کوئری کتاب‌خانه چند مرورگری جاوا اسکریپت است که HTML را ساده سازی می‌کند). علاوه بر فعالیت به عنوان برنامه‌نویس جاوا اسکریپت، وی به عنوان نویسنده، برنامه‌نویس و وبلاگ نویس در شرکت موزیلا فعالیت نموده و اکنون در بخش توسعه نرم‌افزاری آکادمی Khan ایفای نقش می‌کند.

او در ایجاد چندین کتاب‌خانه جاوا اسکریپت از جمله processing.js، EnvJS، TestSwarm و FUEL همکاری کرده است. همچنین وی مجری‌گری SXSW، Webstock، MIX و Tech۴Africa را به عهده دارد.


۱۳- برایان کرنیگان (Brian Kernighan)


برایان کرنیگان یک دانشمند علوم کامپیوتر کانادایی است که به واسطه مشارکت در توسعه UNIX (یک سیستم‌عامل کامپیوتری چند‌کاربری و چند برنامگی) شهرت دارد. وی برنامه‌هایی نظیر ditroff و cron را برای ورژن هفتم سیستم‌عامل یونیکس طراحی کرده است. در حال حاضر کارنیگان در دانشگاه پرینستون به عنوان استاد علوم کامپیوتری فعالیت می‌کند. از جملات معروف وی می‌توان به جمله "آنچه که شما می‌بینید، همان چیزی است که توانایی به دست آوردنش را دارید." اشاره کرد.


۱۲- کن تامسون (Ken Thompson)

کن تامسون نامی شناخته شده در دنیای هکر‌ها و یکی از پیشگامان واقعی در جهان علوم کامپیوتری است. علاوه بر مشارکت در توسعه یونیکس، وی همچنین زبان برنامه‌نویسی B را خلق کرده که می‌توان این زبان را به عنوان جد زبان C در نظر گرفت. از سال ۲۰۰۹ تامسمون همکاری خود را با گوگل برای توسعه زبان برنامه‌نویسی Go آغاز کرد. از افتخارات وی می‌توان به کسب جایزه تورینگ (۱۹۸۳)، مدال ریچارد همینگ (۱۹۹۰)، مدال ملی فناوری (۱۹۹۹) و در سال‌های اخیر به کسب جایزه فناوری اطلاعات ژاپن (۲۰۱۱) اشاره کرد.


۱۱- جیمز گاسلینگ (James Gosling)


جیمز گاسلینگ یک توسعه دهنده نرم‌افزاری است که مشارکت در توسعه زبان برنامه‌نویسی محبوب جاوا از شاهکار‌های وی به حساب می‌آید. طراحی اصلی جاوا، ایجاد کامپایلر و ایجاد ماشین مجازی این زبان اعتبار خاصی به نام گاسلینگ بخشیده‌اند. زمانی که کمپانی سان‌مایکروسیستمز توسط شرکت اوراکل خریداری شد، وی به همکاری خود با این کمپانی به دلایلی که خود از آن با عنوان "تعهد به چالش‌های اخلاقی" یاد می‌کرد، پایان داد. وی در سال ۲۰۱۱ به استخدام گوگل درآمد اما پس از ۵ ماه کار خود را برای پیوستن به استارت‌آپ Liquid Robotics رها کرد. از افتخارات گاسلینگ می‌توان به کسب جایزه نوآوری اکونومیست در سال ۲۰۰۲ و همچنین کسب مقام افسر دولت کانادا (که دومین درجه غیر نظامی این کشور محسوب می‌شود) اشاره کرد.


۱۰- ایلان ماسک (Elon Musk)


ایلان ماسک متولد آفریقای جنوبی است. وی به عنوان یک نجیب‌زاده در دنیای تجارت، سرمایه‌گذار و مسئول تاسیس شرکت‌هایی مانند SpaceX، تسلا موتورز و SolarCity شهرت دارد و همچنین به واسطه سیستم حمل‌و‌نقل فوق پر‌سرعت آینده خود به نام هایپرلوپ (که اکنون در مرحله تئوری است) شناخته می‌شود. علاوه بر این ماسک سیستم PayPal را نیز طراحی کرده است. این سیستم تحول عظیمی در عرضه اقتصادی به وجود آورده و کاربران می‌توانند توسط آن به پرداخت صورت‌حساب‌های خود، جمع‌آوری هزینه‌ها، مدیریت خرید و بسیاری دیگر از کار‌های روزمره خود بپردازند. او در حال حاضر به عنوان مدیر‌عامل، افسر ارشد فناوری و مدیر شرکت‌های SpaceX، تسلا موتورز و SolarCity فعالیت می‌کند.


۹- لینوس تروالدز (Linus Torvalds)


لینوس تروالدز متولد فنلاند و خالق سیستم‌عامل لینوکس (یک سیستم‌عامل متن‌باز و بسیار محبوب) است. تاکنون لینوکس به هزاران نسخه مختلف تغییر شکل داده است و بساری از سرور‌های وب با استفاده از این سیستم اجرا می‌شوند. وی اکنون به عنوان هماهنگ کننده پروژه لینوکس فعالیت می‌کند. در سال ۲۰۱۲ تروالدز با به رسمیت شناخته شدن کرنل سیستم‌عامل لینوکس، مفتخر به دریافت جایزه فناوری قرن از طرف آکادمی فناوری فنلاند شد.


۸- دیوید اکسمارک (David Axmark)


اکسمارک سوئدی از بنیان‌گذاران MySQL AB و توسعه دهنده MySQL (دو مورد از برترین سرور‌های پایگاه‌داده رایگان) به حساب می‌آید. از سال ۱۹۸۰ اکسمارک فعالیت‌های خود را در زمینه نرم‌ازار‌های آزاد آغاز کرده و از آن زمان خود را وقف توسعه مدل‌های تجاری نرم‌افزار‌های متن باز کرده است. در سال ۲۰۱۰ وی به عنوان مدیر OrangeHRM ( محبوب‌ترین نرم‌افزار متن‌باز دنیا برای مدیریت منابع انسانی) انتخاب شد. در سال ۲۰۱۲ وی از جدیدترین پروژه خو به نام بنیاد MariaDB که یک انجمن توسعه مربوط به سیستم‌های پایگاه‌داده‌ای است، پرده‌برداری کرد.


۷- جان کارمک (John D. Carmack)


جان کارمک یکی از موفق‌ترین برنامه‌نویسان در حوزه برنامه‌نویسی بازی‌های رایانه‌ای است. او از بنیان‌گذاران id Software است و در حال حاضر رهبری بخش برنامه‌نویسی بازی‌های کامپیوتری آن را بر عهده دارد. بازی‌های محبوبی مانند Commander Keen، ولفنشتاین ۳D، رستاخیز و Quake از جمله محصولات این شرکت هستند. بیشتر شهرت کارمک به واسطه نوآوری‌های وی در زمینه طراحی گرافیک از جمله "تکنولوژی بافت مگا" و "پارتیشن‌بندی فضای باینری" به دست آمده است. از این تکنولوژی‌ها در بازی‌های تیر‌اندازی اول شخصی مانند ندای وظیفه و مدال افتخار استفاده شده است.


۶- بن گودگر (Ben Goodger)


بن یک مهندس نرم‌افزار نیوزلندی است. پس از آغاز کار گودگر با شرکت ارتباطاتی نت‌اسکپ، وی فعالیت خود را در شرکت موزیلا و در قالب رهبر بخش توسعه مرورگر محبوب موزیلا فایرفاکس آغاز کرد. در حال حاضر گودگر رهبری بخش تجربه کاربری گوگل را در اختیار دارد و تمرکز اصلی خود را بر روی توسعه و موفقیت مرورگر گوگل کروم قرار داده است.


۵- بیل گیتس (Bill Gates)


به عنوان بنیان‌گذار و مدیر اجرایی سابق مایکروسافت، بزرگترین شرکت نرم‌افزاری کامپیوتر‌های شخصی جهان، نام بیل گیتس با علوم کامپیوتری عجین شده است. گیتس و پاول آلن (از دیگر بنیان‌گذاران مایکروسافت) کار‌های آغازین این شرکت را در دانشگاه هاروارد آغاز کردند. با رشد روز‌افزون مایکروسافت، گیتس به عنوان کارآفرین این تحول رایانه‌های شخصی شناخته شد. گیتس پس از بازنشستگی از مایکروسافت، علاوه بر مخترع و برنامه‌نویس کامپیوتری بودن، به عنوان یک نجیب‌زاده تجارت، یک فرد نیکوکار و یک سرمایه‌گذار نیز شهرت یافت. او همواره در فهرست ثروت‌مند‌ترین افراد جهان از دیدگاه فوربس قرار دارد و اکنون دومین شخص ثروت‌مند جهان به شمار می‌رود.


۴- مارک زاکربرگ (Mark Zuckerberg)


مارک زاکربرگ یک برنامه‌نویس کامپیوتری و کارآفرین اینترنتی آمریکایی است که کار ایجاد شبکه اجتماعی فیسبوک را در اطاق خوابگاه خود در دانشگاه هاروارد آغاز کرد. پس از اولین مراجعه زاکربرگ به شرکت پالو آلتو کالیفرنیا، فیسبوک همچنان به رشد خود ادامه داده است و این شبکه اجتماعی اکنون بیش از یک میلیارد کاربر از سراسر دنیا در اختیار دارد. از سال ۲۰۱۰ نام مارک زاکربرگ در لیست سالانه ثروت‌مند‌ترین افراد جهان، تاثیر‌گذارترین افراد و به عنوان بخشی از افراد مهم سال مجله تایمز قرار دارد. هرچند که حقوق رسمی وی به عنوان مدیرعامل فیسبوک تنها ۱ دلار گزارش شده است، اما با این وجود ثروت شخصی وی چیزی حدود ۳۳.۱ میلیارد دلار برآورد می‌شود.


۳- لری پیج (Larry Page)


لری پیچ یک برنامه‌نویس کامپیوتری و یکی از افراد تاثیر‌گذار در دنیای تجارت است که به واسطه بنیان‌گذاری گوگل کاملا شناخته شده است. بخش مهمی از موفقیت گوگل به واسطه ابتکاراتی مانند "رتبه‌بندی صفحات وب‌سایت‌ها" و "الگوریتم جست‌و‌جوی گوگل" که توسط پیج ابداع شده‌اند، به وجود آمده است. از زمان تاسیس گوگل در سال ۱۹۹۸، این شرکت جوایز بی‌شماری را به دست آورده است و نام خود پیج از طرف مجمع جهانی اقتصاد در لیست "رهبرانی برای آینده جهان" قرار گرفته و همچنین وی موفق به کسب جایزه "یکی از مهیج‌ترین نوآوری‌های دنیا" از طرف مجله فناوری MIT شده است. در سال ۲۰۱۴ ثروت شخصی پیج چیزی بیش از ۳۲ میلیون دلار برآورد شده است که این عدد نام وی را در رتبه هفدهم ثروت‌مندترین اشخاص جهان ثبت می‌کند.


۲- سرگئی برین (Sergey Brin)


سرگئی برین در کنار لری پیج، یکی دیگر از بنیان‌گذاران گوگل را تشکیل می‌دهد. او یک برنامه‌نویس آمریکایی است که در ۶ سالگی از اتحاد جماهیر شوروی سابق به این کشور مهاجرت کرد. زمانی که برین مشغول تحصیل در مقطع دکتری دانشگاه استنفورد بود، به همراه دوست خود، لری پیج، چند کامپیوتر ارزان‌قیمت را تهیه کرده و در اطاق خوابگاه خود مشغول کار بر روی سیستم داده‌کاوی برین شدند. این سیستم داده‌کاوی به اندازه‌ای در سراسر دانشگاه محبوب شد که در نهایت این دو نفر تصمیم به ترک آن، کرایه یک گاراژو آغاز کار بر روی پروژه گوگل گرفتند.از آن زمان تا کنون دارایی برین حدود ۳۲ میلیون دلار برآورد شده است. اکونومیست از برین به عنوان "فردی روشن‌فکر" یاد می‌کند که پروژه گوگل را بر پایه نظریه "دانش همیشه خوب و یقینا بهتر از نادانی است" ایجاد کرده است.


۱- تیم برنرز لی (Tim Berners-Lee)


سر تیم برنرز لی یک دانشمند علوم کامپیوتری بریتانیایی است که به تنهایی مسیر تاریخ بشریت را تغییر داده است. در سال ۱۹۸۹ وی یک سیستم جدید برای مدیریت اطاعات ارائه کرد. پس از ۸ ماه او به اولین موفقیت خود در زمینه انتقال ابر‌داده به وسیله اینترنت نایل شد. پس از آن زمان، طرح اولیه برنرز لی که شبکه جهانی وب نام داشت، تبدیل به جز لاینفکی از زندگی همه خانواده‌ها، کسب‌و‌کار‌ها، مدارس و دانشگاه‌ها و دولت‌های جهان گردیده است.

در سال ۲۰۱۲ وی به عنوان مخترع رسمی اینترنت افتخار حضور در مراسم افتتاحیه المپیک لندن را پیدا کرد. در طی این مراسم او توئیتی با محتوای "این برای همه است" ارسال کرد که این متن به سرعت با چراغ‌های LED متصل به صندلی تماشاگران به نمایش درآمد. برنرز لی هم‌اکنون مدیریت کنسرسیوم شبکه جهانی وب (W3C) را به عهده دارد و از این طریق بر گسترش مداوم اینترنت نظارت می‌کند.